Satra TeamWork en actief

TeamWork en Actief


Satra heeft twee seminars TeamWork met een actief accent, waarin de deelnemers naast goed bruikbare theorie en modellen over teamverbinding ook actief aan de slag gaan.
Het is een seminar in combinatie met een lekker diner zelf klaar stomen (of bakken of braden) en een seminar in een natuurlijke omgeving.

Teamwork in de Natuur.

Natuurlijk: De natuur heeft veel te bieden. Niet alleen wuivende bossen of het zilte strand. Ook vanaf rotsen of onder de grond zijn er veel mogelijkheden. Wij koppelen het werken aan het team aan het aftasten van aansprekende grenzen. Bijvoorbeeld speleologie ("grotkruipen"), abseilen, fietsen, boogschieten, wandelen of andere sportieve of ludieke activiteiten in de Ardennen. Actief bezig zijn met elkaar, daarbij elkaar beter leren kennen en respecteren.

Dit seminar is voor iedereen geschikt, mits men zich openstelt voor en vertrouwen heeft in de vakbekwame instructeurs die ons ondersteunen. Wij hebben een schitterende eigen locatie in de Belgische Ardennen. Naast bijvoorbeeld fietsen en abseilen, is er voldoende gelegenheid te relaxen rond de open haard of in een luie stoel in de zon. Ieder kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, zonder verplichtingen. Twee dagen geestelijk en fysiek met elkaar bezig zijn op een sprankelende en ontdekkende wijze, geestelijk en fysiek grenzen verleggen; als dat geen uitdaging is!

Duur van het seminar "Natuurlijk": 4 dagdelen.

Locatie van het seminar "Natuurlijk" : wij hebben de beschikking over een goed geoutilleerd, eigen onderkomen in de Belgische Ardennen, waar alle noodzakelijke faciliteiten aanwezig zijn.


Kokkerellen

Kokkerellen: Welke ingrediƫnten bepalen het eindresultaat? Waarom smaakt het ene wel en het andere beduidend minder. Welke combinatie van basismiddelen zorgt dat er een 3*-product ontstaat? Wat maakt het mixen van mensen tot een topteam?

Dit seminar is een combinatie van teamverbetering en een diner maken. Naast het verbeteren van de onderlinge verhoudingen en samenwerking in een team, leert u ook koken. De tijdens de theorie opgedane kennis laat zich praktisch vertalen naar het gebruik van verse ingrediĆ«nten en de parallellen tussen menselijk gedrag en het samenvoegen van diverse materialen tot één diner.

Na een dag stevig samen werken aan de teamvaardigheden, kunt u 's avond het zelfgemaakt diner souperen. Ieder teamlid heeft een onderdeel van het gehele menu geprepareerd en bereid. Rode draad is het mixen van verschillende soorten (mensen / eten) tot een topproduct, waarbij de inbreng van ieder individu belangrijk is.

Doelgroep: TeamWork richt zich op een combinatie van (een groep) mensen die een gezamenlijk doel hebben. Of die de behoefte hebben de onderlinge relaties en het functioneren als team daadwerkelijk te verbeteren.

Resultaat: Na dit seminar kunnen de teamleden onderlinge verhoudingen benoemen en beter samenwerken. Het teamlid heeft inzicht in de onderlinge verhoudingen en zijn of haar eigen bijdrage daarin. De teamleden weten welke rol zij hebben binnen het team en hebben de drive om aan het betere team verder te (blijven) werken. Het teamlid herkent de betere resultaten die een goedwerkend team opleveren en wil daaraan een herkenbare bijdrage leveren. Daarnaast is het eigen functioneren en de eigen houding binnen het team voor het teamlid duidelijker en beter beheersbaar.

Duur van het seminar "Kokkerellen" : 2 dagdelen.

Locatie van het seminar "Kokkerellen" : in overleg met opdrachtgever.


Bob Sassen