Satra TeamWork over Grenzen gaan

TeamWork over grenzen heen

Satra heeft drie workshops TeamWork die buiten Nederland plaats vinden. Waarin de deelnemers, naast goed bruikbare theorie en modellen over teamverbinding, niet alleen letterlijk over landsgrenzen heen gaan, maar ook hun eigen grenzen verleggen.

Er is een workshop in combinatie met het uitvoeren van vrijwilligerswerk (kleine klusjes en dergelijke). Dat kan in een grote stad aan de oostkust van Amerika. Maar ook in een stad in het oostelijk deel van Slowakije. Er is een seminar op een zeilboot rond de Griekse Eilanden. 


TeamWork Yes, we can!

TeamWork in de USA? Is het in Amerika echt anders en is er een andere cultuur? Kan een Nederlands team in een vreemde omgeving zichzelf tot grotere hoogte stuwen? Is het taalverschil een barrière in de contacten? Kunnen we als team echt in een andere wereld aan onze teamvaardigheden werken?

Ja, dat kan! U gaat de tijdens TeamWork opgedane theorie toetsen aan de praktijk. Dat doet u door het verrichten van vrijwilligerswerk in een social lower class society in een Amerikaanse stad aan de Oostkust. Handicap kan zijn dat veel van de communicatie in de Engelse taal gaat. Daarnaast is de Amerikaanse samenleving anders ingericht dan de onze, een andere cultuur met andere gebruiken en opvattingen. Het geeft uw team de mogelijkheid om hechter naar elkaar te groeien, bijkomend voordeel  is dat het uitgevoerde werk direct zichtbaar is en ten dienste aan een arme groep mensen komt. Maar het verbeteren, uitbouwen en verstevigen van de onderlinge relaties staat voorop!

De tijdens de theorie opgedane kennis is leidraad bij uw optreden. Op maandag begint het seminar en duurt tot en met dinsdag. Woensdag is een dag voor excursies, donderdag en vrijdag wordt er binnen en buiten weer hard getraind en gewerkt. Zaterdag namiddag terugvlucht naar Nederland, aankomst zondagochtend. Wij hebben een goed en gedegen netwerk aan de Oostkust (New England, Pennsylvania en Virginia) wat ongekende mogelijkheden biedt. Deze workshop is met name een uitgelezen kans voor strategische teams of bestuursvormen.

 

TeamWork en Na Zdravne

Is het werken aan de onderlinge verhoudingen in een team in een vreemde omgeving echt anders? Wordt een team onzeker en gaat de productie achteruit als de omgevingsvariabelen heel verschillend zijn? Is het dankbaar werk om minder bedeelde op deze wijze te kunnen helpen?

Door middel van TeamWork leert u elkaar beter kennen en waarderen. Wij laten u als team de uitdagingen van Oost-Europa verkennen door vrijwilligerswerk in Slowakije te koppelen aan uw teamdoelstellingen. U gaat in een land waar u de taal en de cultuur vermoedelijk niet van kent, gedurende enkele dagen aan de slag. Uw vrijwilligerswerk wordt afgewisseld met dagdelen TeamWork. U leert het land, de cultuur en de mensen kennen, een kennismaking die uw team verrijkt. 

Slowakije is op verschillende gebieden te vergelijken met de Nederlandse cultuur, maar kent ook enkele interessante verschillen. Het westelijk deel van het land is "rijker" en meer op West-Europa gericht, het oostelijk deel is zichtbaar armer en minder ontwikkeld. U verblijft in goede accommodatie, de taal met de bevolking is, met behulp van enkele tolken, Engels. Vervoer heen en terug is per vliegtuig, ander soort vervoer is mogelijk. Wij hebben onze "eigen" mensen in Slowakije, die we voor deze workshop inzetten, alsmede Nederlandse trainers die meereizen.


TeamWork Sail away

Wanneer gaat het het team voor de wind? En hoe blijf je de goede koers aanhouden? Wanneer ga je overstag en wanneer loef je juist op?

Dit seminar is een combinatie van TeamWork en zeilen. Wij hebben de beschikking over een prachtige originele zeilboot, die aan de Turkse zuidkust vaarklaar ligt. Een grote boot  is lastig alleen te bemannen. Dan heb je een team nodig dat op elkaar is ingespeeld om het voor de wind te laten gaan. Alleen maar kapiteins aan boord werkt niet, dan ga je uit de koers. Door de teamrollen duidelijk te maken en het onderscheid daarin te onderkennen, ontstaat samenwerken en vooral op elkaar ingespeeld raken.

De teamleden gaan de teamdoelen vertalen naar trajecten op het water, die met 4 tot 6-persoons zeilboten worden uitgevoerd. Indien gewenst is één grote zeilboot ook mogelijk. Deelname vereist geen specifieke vaardigheden of uitrusting, het gaat niet om de snelste zeiler, maar om het beste team maken.

Natuurlijk kunt u, naast Turkije, ook in Nederlandse wateren uw team uitbouwen. Wij hebben nabij Harderwijk een prima locatie daarvoor.


Doelgroep: TeamWork richt zich op een combinatie van (een groep) mensen die een gezamenlijk doel hebben. Of die de behoefte hebben de onderlinge relaties en het functioneren als team te verbeteren.

Resultaat: Na de workshop kunnen de teamleden onderlinge verhoudingen benoemen en beter samenwerken. Het teamlid heeft inzicht in de onderlinge verhoudingen en zijn of haar eigen bijdrage daarin. De teamleden weten welke rol zij hebben binnen het team en hebben de drive om aan het betere team verder te (blijven) werken. Het teamlid herkent de betere resultaten die een goedwerkend team opleveren en wil daaraan een herkenbare bijdrage leveren. Daarnaast is het eigen functioneren en de eigen houding binnen het team voor het teamlid duidelijker en beter beheersbaar.

Woirkshop duur: 8 dagen (zondag tot en met zondag).

Kosten van een seminar: naast de (lage) kosten van de workshop komen  bij de workshops over grenzen heen de daadwerkelijke reis- en verblijfkosten. Door onze brede ervaring met reizen kunnen wij dit, meestal tegen sterk concurrerende prijzen, voor u verzorgen.  Een en ander afhankelijk van uw voorkeur en wensen.


Bob Sassen